Spela på Stryktipset

Stryktipset är ett av de mest klassiska spelformerna i Sverige, som har erbjudits av Svenska Spel sedan 1934. Spelet går ut på att tippa utfallet i 13 fotbollsmatcher, vanligtvis från de engelska och svenska ligorna. Spelarna väljer om de tror att hemmalaget vinner (1), matchen slutar oavgjort (X), eller om bortalaget vinner (2).

Hur man spelar på Stryktipset

Att delta i Stryktipset kräver ingen förkunskap men en del grundläggande steg och strategier kan öka chanserna att vinna:

 • Välj dina matcher: Varje vecka väljer Svenska Spel ut 13 matcher. Ditt jobb är att förutse resultatet i varje match.
 • Fyll i raderna: Du kan spela med en enkelrad där du väljer ett resultat per match, eller skapa system med flera rader där du kan kryssa i flera möjliga utfall per match.
 • Lämna in din kupong: Du kan lämna in din kupong hos ombud eller online på Svenska Spels webbplats eller via deras app innan spelets stängningstid.
 • Spela med Joker: För en extra kostnad kan du lägga till ett Joker-spel på din kupong, vilket ger chansen till ytterligare vinster.

Tips för att öka chanserna att vinna på Stryktipset

 • Informationssökning: Läs på om lagen, deras nuvarande form, skadelägen, och hemma/borta-fördelar.
 • Systemspel: Överväg att använda systemspel som tillåter dig att välja flera utfall i vissa matcher. Detta ökar dina chanser att träffa rätt kombination.
 • Budgethantering: Sätt en budget för hur mycket du vill spendera varje vecka och håll dig till den för att undvika ekonomiska problem.
 • Följ experttips: Det finns många experter som analyserar chanserna i olika matcher. Deras tips kan vara värdefulla, men förlita dig inte enbart på dem.

Historien om Stryktipset

Stryktipset lanserades första gången i Sverige år 1934 och har sedan dess blivit en av de mest populära formerna av vadslagning i landet. Det började som ett sätt för fotbollsfans att engagera sig mer i matcherna genom att placera små vad på utgångarna. Idag är det en viktig del av svensk sportspelkultur.

Signifikanta Milstolpar i Stryktipsets Historia

 • 1934: Spelet introducerades officiellt och blev snabbt populärt bland svenska folket.
 • 1940-talet: Under andra världskriget ökade populariteten för Stryktipset som en form av underhållning under de svåra tiderna.
 • 1980-talet: Införandet av datoriserade system för att hantera vadslagningen moderniserade spelet betydligt.
 • 2000-talet: Online spelplattformar och mobilappar introducerades, vilket gjorde det lättare för fler att delta i Stryktipset.

Sammanfattning

Att spela på Stryktipset hos Svenska Spel kan vara både underhållande och potentiellt lönsamt om man förbereder sig väl och spelar ansvarsfullt. Med en djupare förståelse för spelets regler och strategier, samt en insikt i dess rika historia, kan du öka dina chanser att göra framgångsrika vad. Kom ihåg att spel ska vara roligt och aldrig ses som en inkomstkälla.

Oavsett om du är en erfaren spelare eller nybörjare, hoppas denna guide ger dig all information du behöver för att komma igång med Stryktipset. Lycka till!


19 Apr 2024